Bel ons voor meer informatie: 085-0654161

Hoe werkt LedsGoEco?

In 4 stappen naar een betere wereld dankzij jouw bedrijf

Wat houdt het BB-plan in?

Met ons betaal & bespaarplan vervangen wij alle lampen in je bedrijf en jij hoeft daar niets voor te betalen…

Garantie

LedsGoEco geeft volledige garantie gedurende de totale looptijd van het het BB-Plan….

VAAK GEGEVEN ANTWOORDEN

Heb je nog vragen? Dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen! Misschien is je vraag al vaker gesteld en kun je hier bij de veelgestelde vragen meteen je antwoord vinden?

Als ik LED buizen in mijn bestaande TL armatuur stop, raak ik mijn CE normering kwijt en gaat ook de verzekeraar moeilijk doen.

Dit argument zou dan ook op gaan als ik een nieuwe tl-buis van merk X in een armatuur van merk Y doe? Natuurlijk niet. Beide onderdelen zijn namelijk los van elkaar CE gecertificeerd. Je kunt een ledbuis dus gewoon in een bestaande tl-armatuur plaatsen. Waarom zou een verzekeraar moeilijk doen? Ledverlichting produceert 80% minder warmte dan een traditionele tl-buis, dus het risico op brandgevaar neemt met ledlampen alleen maar af. Onze monteurs passen het armatuur verder niet aan. Deze blijft dus in originele staat.

Het aantal lumen van een LED buis is aanzienlijk minder dan van een traditionele TL buis, met andere woorden; ze hebben een lagere lichtopbrengst.

Dat een traditionele tl-buis meer lumen afgeeft dan een ledbuis is in principe waar. Dat deze lumen ongebruikt alle kanten opschieten wordt vaak niet genoemd. Een traditionele tl-buis straalt namelijk 360 graden rondom. Dus ook op plaatsen waar je geen verlichting wil. Dit wordt in de praktijk vaak opgelost met spiegel armaturen die de stralen (via spiegelvlakken) weer naar de werkplek moeten kaatsen. Deze reflectoren weerkaatsen het originele tl-licht, en dat zorgt voor lichtverlies. Het aantal lumen/lux wat je netto met een traditionele tl-buis op de werkplek benut, is dus aanzienlijk minder dan wat de tl-buis origineel afgeeft.

Een ledbuis daarentegen, straalt zijn lichtbundel in een hoek van 120-180 graden naar beneden. Hiervoor zijn bij ledverlichting geen reflectoren nodig. Kort samengevat; een ledbuis met minder lumen kan uiteindelijk net zoveel (of zelfs meer) licht geven op de werkplek, dan een traditionele tl-buis met een hoger aantal lumen.

Ik heb net nieuwe TL buizen gekocht.

Geen probleem, als je jouw aankoopfactuur kunt overhandigen, dan vergoeden wij de aangekochte tl-lampen!*

*Op basis van afschrijving in 5 jaar:

1e jaar 100%
2e jaar 80%
3e jaar 60%
4e jaar 40%
5e jaar 20%
>5 jaar = 0%

Ik kan niet tegen led verlichting

Doe snel je tablet, laptop, telefoon en tv de deur uit, want die stralen allemaal ledverlichting uit. Met andere woorden; onzin.

LED verlichting heeft geen mooie kleur

Vroeger stond ledverlichting bekend als koel, wit licht. Dit is inmiddels gelukkig verleden tijd. De huidige generatie ledverlichting is leverbaar in alle kleurtemperaturen: van 2700K (warm wit) tot 6500K (daglicht) en alles wat daar tussenin ligt. Met ledverlichting kun je dus ieder sfeer oproepen die je maar wenst. Hieronder zie je een kleurenschema met daarachter de veelgebruikte toepassing.

Toepassing/Ruimte Kleurtemperatuur
Kantoor 3000K of 4000K
Magazijn 4000K tot 6000K
Fabriek/Werkplaats 4000K tot 6000K
Showroom 3000K of 4000K
Sporthal 4000K
Stal/Veehouderij 4000K
LED verlichting kun je toch niet dimmen?

Dit is een misverstand. Alle ledverlichting is dimbaar. In feite is ledverlichting in verschillende toepassingen beter dimbaar dan conventionele verlichting. Wij kunnen bijvoorbeeld dimbare tl-ledlampen leveren, terwijl traditionele tl-verlichting op geen enkele manier dimbaar is. Zo zijn ruimtes met enkel tl-verlichting dankzij led wel dimbaar in te richten. Dit kan een enorm voordeel zijn, denk maar eens aan klaslokalen en/of sportzalen waar enkel tl-armaturen hangen. Deze ruimtes zijn met led (slim) dimbaar te maken waardoor de verlichting zich aanpast aan het daglicht en het moment van de dag.

Meer informatie

Vraag vrijblijvend meer informatie aan en wij komen op bezoek om jouw pand te inventariseren en een voorstel te maken.

LedsGoEco

Anthonie Fokkerstraat 51
3772 MP Barneveld
T: 085-0654161
info@ledsgoeco.nl

Heb je een vraag? Wij beantwoorden hem graag!

Share This