Statische berekening voor zonnepanelen

Geen zorgen over je dak

Je daksterkte berekenen

Wil je weten of je dak wel geschikt is voor zonnepanelen? Door een dakconstructieberekening te laten maken, weet je of de constructie en fundering van je pand geschikt zijn om zonnepanelen te kunnen dragen. Bij een dakconstructieberekening wordt bijvoorbeeld berekend hoe dik de draagbalken moeten zijn om de zonnepaneleninstallatie te kunnen dragen. Dat geeft meer zekerheid over de veiligheid van je dak in combinatie met zonnepanelen.

Een dakconstructieberekening noemen we ook wel statische berekening. Het is een belangrijk onderdeel voor je verzekering. De meeste verzekeraars verzekeren je zonnepanelen namelijk niet zonder Scope12-keuring en laat een statische berekening daar nu net een verplicht onderdeel van zijn. 

Wanneer je de dakconstructieberekening ontvangen hebt, weet je of je dak de zonnepanelen veilig zou moeten kunnen dragen en kun je de zonnepanelen verzekeren. En wanneer het dak niet voldoet, krijg je advies over de mogelijke oplossingen om het dak te versterken. Soms is een relatief kleine ingreep al voldoende om het draagvermogen te verbeteren.

Zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent? We gaan graag voor je aan de slag, zodat je straks met een gerust hart kunt profiteren van zonne-energie op je dak! 

Besparen zonder investering. Zorgeloos.

Weten wat jij kan besparen?